Norsk nettbutikk

Frakt fra 59.-

Kalesjer

Vi utfører reparasjoner av båtkalesjer

Er sømmen gåen eller trenges det forsterkning av kalesjen eller trenger glidelåsen til utskiftning. Vi gjør små og store reparasjoner på kalesjer.

Sy over sømmene: Sytråden til kalesje er laget av bomulls-omspunnet polyester-tråd. Bomuller er der for å tette hullet som blir etter nålen, og når det regner, sveller bomullen og tetter hullet, slik at det ikke lekker vann inn.

Sytråden har grovt sett en levetid på ca 5 år, før UV-strålene har svekket tråden så mye at den ryker av. Vær oppmerksom på, at duken med en gang kan bli litt utett pga. nye sømhuller i kalesjen, men disse tettes etter hvert, da tråden som brukes sveller opp, når den har fått et par regnskyll.

Bytte vinduer: Vinduene på kalesjer, blir ofte hurtigere slitt enn resten av kalesjen. Derfor er det ikke uvanlig å bytte ut vinduene etter noen års bruk. Dette pga. vær og vinn, sol, sur nedbør, saltvann og eksos. De kan oftest enkelt skiftes ut, og vi kan gjøre jobben.

Bytte glidelås: Vi bytter glidelås i kalesjer. Vi har alt av materiale som trenges og kompetanse til å utføre jobben. Det er viktig å bruke rett tråd og en kraftig maskin. Husk å spraye glidelåsen med silicon-spray en gang i året, da beholder den smidigheten (samme som brukes på biler osv).

Trykknapper: Vi bytter trykknapper, og selger slike sett i tillegg.

PS! En liten dråpe fin olje i fjær-delen av trykknappen hvert år gjør at den ikke blir rusten og ødelagt.

Rens, vask og impregnering:

Vi tilbyr å ta imot kalesjen for vask og impregnering, som utføres av TrippelR.

TrippelR og Industrisøm kan ikke ta ansvar for kalesjens kvalitet, og om den skades grunnet råte i stoffet eller tæring av sømmer.

Det er derfor laget et skriv hvor eieren blir orientert om det, og som underskrives ved innlevering.

Vanligvis går dette veldig greit, og vi forklarer dette nærmere. Det er helt vanlig å sy over alle sømmer etter noen år, og gjøres gjerne i samme forbindelse. Da varer sømmene en god del nye år.

 

Vaske selv? Dersom du ønsker å vaske/impregnere kalesjen selv, selger vi alt du trenger for å gjøre jobben selv. Vi har for eksempel den populære «seilmakerens kalesjeimpregnering» og vaskemidler for kalesje og for jordslag.

Ny kalesje (kun hvor produksjons-nummer finnes i database)

Trenger du ny kalesje, kan den bestilles via Industrisøm, ved å oppgi båttype og produksjons-nummer (står gjerne på kalesjen et sted). Produseres av Hansen Protection.

Kontakt oss for et uforpliktende samtale om løsninger og prisoverslag.

Industrisøm AS har eget verksted

Vi gjør små og store reparasjoner på kalesjer.