Norsk nettbutikk

Frakt fra 59.-

Skumgummi – Skumplast

av | nov 16, 2023 | skumplast | 0 kommentarer

Hva skal jeg velge?

Skumplast, eller skumgummi kommer i mange varianter. De to mest brukte typene til møbler og madrasser, er benevnes som kaldskum og polyeterskum. Det finnes også forskjellige kvaliteter av disse etter hvilken oppgave skummen skal ha. Det er hardhet og egenvekt som skiller disse. For å gjøre det enkelt benytter vi egenvekten i kilo som en forenklet benevnelse. 39kg/m3 betyr at en kubikkmeter med skum veier 39kg, og vi kaller den bare 39. Den norske møbelbransjen har satt standard på dette og den norske skum er ettertraktet også i Asia og Kina.

“Industrisøm AS leverer skum og polstring til privat og bedrift, og kan dekke mange ulike behov. Våre leveranser er til boliger, båter og hytter samt til bedrifter og offentlige virksomheter. Vår skum er produsert i Norge, og det er vi stolte av!”

Eier, Geir Tore Carlsen
Forskjellige skumtyper til ulik bruk

Kaldskum

Kaldskummen vi fører er av høy kvalitet. Kaldskum brukes mest til møbler innendørs. God fast skum for sitteputer av meget høy kvalitet og som varer lenge. Kan anvendes til stoler, benker, sofaer, kjøkkenbenker mm. Denne kan også brukes som madrass. Vi har kvaliteter i fast (39K) og ekstra fast (45K), som betyr at egenvekten av skummen pr m3 er 39 kg eller 45 kg. Det finnes også en enda hardere kaldskum (65K) som brukes mer til fx offentlige miljø.

Oppsummering:
Ekstra høy kvalitet og meget lang levetid. Kan tilfredsstille brannkrav for det offentlige og offshore. Kaldskum 39K brukes til ekstra god komfort for møbler, restauranter, resepsjoner. Digg til sofa, hvilestoler der du ønsker god komfort i lengden. Kaldskum 45K er hardere og perfekt for tynnere puter som kjøkkenbenker, kirkebenker, uteputer osv… For utsatte møbler i offentlig miljø

Se muligheter her

Kaldskum i ferdige stykker til ditt prosjekt

Polyeterskum

Polyeterskum brukes ofte til båtputer, ryggputer, sovemadrasser, uteputer med mer. Her finnes det også forskjellige kvaliteter, hvor den mest bruke til båtputer er Polyeterskum 35K. Dette er en god og fast skum, som har mange anvendelsesområder. Sovemadrasser som selges oftest med polyeterskum. Denne fører vi også i ulike høyder, og vi bruker mest 6, 8, 10 og 12 cm høyde.

Oppsummering:
Vi kan bruke Polyeterskum 35K til båtputer, ryggputer, sovemadrasser, uteputer. Denne er fast og ekstra holdbar. Polyeterskum 30K er mykere og vi bruker dette til polstring av bilinteriør, dører, paneler, hattehyller, sengegavler der belastningen er mindre.

Se muligheter her

Tips!

Ved reparasjon av stoler, bilseter, saler til MC og snøskuter så kan du bruke 1cm eller 2cm Polyeterskum 30K til å lime over. Det kan være for å fornye, forsterke, forbedre eller bygge opp eksisterende polstring. Obs: Bruk Kaldskum 39K dersom det kreves ekstra styrke!

Madrasser

Vi har ferdige madrasser med trekk på standardmål. Dette gir rask levering da de er på lager i Arendal.
PS: Vi kan tilpasse disse på spesialmål. Ta kontakt!

Se ulike madrasser her

Madrass på mål

Alt på spesialmål

Din lokale møbeltapetserer og Industrisøm AS kan levere skumgummi på de målene som måtte ønskes.
Det er også mulig å bestille dette som profilskum etter tegning eller skisse.

Vil du vite mer om møbeltapetsering? (Link til wikipedia)