Våtstein for de fineste kokkekniver K1000 K3000 Slipestein
kr499
Slipestein med 1000/3000 kornverdi. En super våtstein som vi anbefaler til japanske kokkekniver og andre kniver som skal være veldig skarpe og få en ekstra fin egg.
En base av bambus, silikonunderlag og en slipeguide følger med steinen.
La våtstein ligge 5 minutter i vann og plasser den på et jevnt/flatt underlag. Om du trenger grovslipning, eller en pen polering og sluttfinsih kommer an på hvor sløvt knivbladet er.
1. Grovsliping brukes til å fjerne ujevnheter og hakk i eggen. Bruk den siden som har en kornverdi på 1000. Hold kniven i en vinkel på 10 – 30 grader, slip så kniveggen ved å føre eggen forsiktig med et lett trykk frem og tilbake på våtsteinen til knivbladet er skarpt nok.
2. Finsliping. Bruk den side som har en kornverdi på 3000. Her skal du få en sylskarp finish på eggen. Bruk nå et litt mer forsiktig trykk, anbefales å gjøres ofte, gjerne flere ganger i uken.
Avslutt med å tørke knivbladet med en våt klut eller skyll den i vann, og tørk den deretter godt. Rengjør steinoverflaten på våtsteinen med fingeren eller en mykt klut eller børste og la den tørke før du legger den bort.
Forsiktighet
1. Bruk hele overflaten av våtsteinen når du sliper knivbladet.
2. beskytt våtsteinen godt og unngå at den faller ned på gulvet.
3. Sliperesultatet kan bli bedre hvis du bruker slipeolje.
4. Hold våtstein og knivene utenfor barns rekkevidde for å unngå ulykker
Størrelse: 180 x 60 x 27 mm